Nyheter 2018

Stina

Har varit i Söderköping och tävlat agility den 24/11. Det slutade med 1 disk då jag var så laddad att jag glömde banan, En 2:a placering med pinne  och en 6:e placering i agility med 10 fel. Kontaktfälten som vanligt...Men oerhört glad att vara på tävlingsbanan igen och otroligt nöjd med Stinas insatser.

Sam

Har klarat dofprov på eukalyptus den 16/9. Grattis bra jobbat !

Stina

Är parad 27/7 med den ståtliga och titeltyngda Panthere noir Nadina -sis aka Seeley. Valpar hoppas vi på i slutet av september. Stina är parad samma datum som sin mamma och alltså samma dag hon själv blev till, dessutom är det blodmåne i natt så det måste ju betyda något :)

Opti Optimist

Härliga Opti och härliga Tobbe har varit på utställning i Tvååker. Opti ställdes ut i championklass som han vann med ck , cacib. De slutade som Bäst i Rasen , BIR

Stort Grattis till er från en stolt uppfödare !

Kruzzidullen har slutat snurra

Den 25 juni fick Kruzzan somna in, 15 år och 3 månader gammal. Kruzzan fick avsluta ett långt och innehålsrikt liv med ett sista Olydialäger. Hon var med hela helgen pigg och glad och det känns verkligen skönt att få ha henne med på lägret. Givetvis kommer det att bli tomt för matte Ewa hemma i myggebo, för Kruzzan var ingen hund som inte tog plats, tvärtom ! En hund som alltid var glad och som älskade att jobba, höjdpunkten var brukschampionatet i spår.
 Tack Ewa för att du gav henne det bästa livet !

Borstis & Eva gjorde det igen , 100 p i avancerad klass

Den 16 juni var Borstis och matte Eva i Järvsö och tävlade Rallylydnad avancerad klass. Även denna gång fick de med sig full pott hem och vann tävlingen. Det är så skönt att de kommit ut på tävlingsbanorna igen efter allt strul med Borstis klor pga av Slo, men nu verkar de hålla. Vi säger stort Grattis önskar lycka till i mästarklass !

Stina kämpar på

I helgen 16/6 var Stina och jag ( Mi ) i Nybro och tävlade agility. Kontaktfälten sitter inte riktigt på tävling men idag missade hon bara ett ;) sen var det lite strul med slalomingångarna också. Vi fick 10 fel i agilityklassen men blev 5:a i alla fall. Nästa agilityklass valde jag att belöna efter slalom o bryta. Hoppklassen gick jättebra förutom den lilla detaljen att man måste vänta på att domaren ska blåsa - klart för start- så vi blev diskade. Sista loppet en hoppklass som förmodligen också är sista loppet innan parning, gick jättebra och vi nollade. Tyvärr fick vi ingen pinne. 

Borstis en 100 poängare !

I söndags den 3/6, i stekande sol o olidlig värme fick Borstis och Eva ET ihop full pott 100 p i Rallylydnad fortsättnings-
klass. Domaren var även denna gång mycket imponerad med kommentaren ; Ni är sannerligen redo. Skitsnygg runda i bra tempo, bra planerat av föraren.//
Ja , vad säger man? Stort Grattis förstås ni är så bra !

Stina

har efter många tävlingar nu fått sin första "pinne".
Det var i Jönköping den 26/5 i stekande sol som hon nollade sista loppet i hoppklass och blev 3:a av 37 stycken. Hon blev även 6:a i ett agilitylopp vilket vi var jättenöjda med.
Nu hoppas vi att matten kan fokusera så det blir fler pinnar framöver , för det hänger inte på Stina :)

Grattis Zmakvalparna !

Den 25/5 2007 föddes 9 underbara valpar. Tyvärr lever inte alla men vi grattar : Zangria, Zally, Zalza, Zhoklad, Zalle  på 11 års dagen.

Grattis till RLDN
Borstis & Eva

Med full pott 100 poäng tog de sin 3:e kvalificering i rallylydnadens nybörjarklass. Grattis till det !

Zoya

Himlen har fått en ny stjärna och en familj saknar sin vän.
Zoya har fått somna in pga sjukdom fredagen den  27 april knappt 11 år gammal. Våra tankar går till Linda och Christoffer. 


Borstis & Eva

Har ännu ett godkänt resultat i rallylydnadens nybörjarklass.
81 p blev det denna gång och om jag inte missminner mej så var det matte som hade lite vårt med skyltläsningen.

Grattis till ännu ett godkänt resultat !

Mi & Stina

Har debuterat på riktigt i elitklass. Bakspår, fullt på spåret och ett jättebra uppletande, alla föremål. So far so good :)
Lydnaden är inte riktigt klar, hon skötte sig utmärkt och gjorde det hon kan, bra, men vi måste få till mer tränings-tillfällen med grupp till framåtsändandet, sen är det ju bra om man ger rätt kommando, hmm....
Stegen är jag rädd för så den har vi inte ens testat på träning,
och givetvis avstod vi den.
Krypet....vår akilleshäl eller rättare sagt min . Ingen av mina hundar har haft något bra kryp. Stina har bra teknik men vad hjälper det när jag är osäker. Får ta in en extern tränare.
Men supernöjd med specialen trots att det bara för några veckor sen blev snöfritt. 
Vi fick ihop 468 p och blev godkända.  Oskarshamn den 21/4 


Tobbe & Opti

Tobbe och Opti blev uppflyttade till elitklass spår den 14 april
i Gislaved. 
Opti hade fullt på spåret ännu en gång, vilket han har haft på alla sina tävlingar, imponerande ! De fick totalt ihop 484 p och placerade sig som 3:a i gruppen.
 Det var säsongens första tävling och det hade ju inte kunnat börja bättre.

Stort GRATTIS och lycka till i elitklassBorstis & Eva

Eva och Borstis har efter ett långt tävlingsuppehåll äntligen kommit ut på banan igen. Denna gången är det rally som gäller . De debuterade i nybörjarklass i Kungsör den 8 april, med fina 98 poäng av 100 möjliga. Hoppas nu Borstis klor håller för vidare tävlan.
Vi håller alla tummar och tassar som finns för det.

Rally nybörjarklass 98/100 p


Stina & Mi

Har varit i Kinnared och tävlat hoppklass agility. Ett liiitet missförstånd ifrån en pinne. Nu slutade dagens tre lopp :
5 fel plac 20/48,  1 disk (jag glömde ett hinder) och slutligen i sista loppet 10 fel, rivning o fel slalomingång.

 


O'Lydia Kruzzidull 15 år !

Fantastiska underbara tokfian "Kruzzan" fyller 15 år den 17 mars ! Fortfarande lika tokig och levnadsglad även om kroppen inte alltid fattar det. 
Ett STORT GRATTIS på din 15 års dag !