Valpar födda, med leverans i början av augusti
Följ valparna i valpbloggen

SE55959/2013 
KORAD sph 3

O'Lydia Ob-STINA-t
STINA
Hd A, csnb free, homozygot svart, 60 cm.

E: Esháro Noir del Pata Viento Bh 3, Agho A
U: SEUCH Korad O'Lydia Zalvia, sph 3, lyd2

Stina tävlar i elitklass spår, agility 1 (pinnar)samt har 1:a pris i startklass med vinst ( en start).
Stina är utställd med excellent i bruksklass. Jag är inte intresserad av utställning därför är hon inte utställd mer.
Hon är 60 cm och väger ca 27 kg , en mycket smidig och vändbar liten tik. Hon har mycket temperament och explosivitet men en tydlig avknapp. Väldigt kelen , öppen och glad, vill alltid vara i centrum. Vaktar, har en del skärpa och ett stort mod. Orädd, modig , 100% skottfast. Väldigt lyhörd och vill alltid göra rätt, älskar att jobba: spår, uppletande, agility, lydnad, drag, sök ja allt hon presenterats för. Bra gripande, bra föremåls-intresse, duktig spårhund, rolig, frisk o sund. En hund som mår bäst när hon får jobba. Lätt att koppla av när inget händer. 
Alla Stinas syskon är hd röntgade en med b/c övriga fria, samtliga är MH testade med godkänt skott, 4 av 6 är korade. Båda Stinas föräldrar kommer ur kullar där samtliga är Hd röntgade med mycket bra höfter.


SE16825/2017 
KORAD lkl patrull

Tjh (FV ) Selected NL, NAHT
Esprit Blue Asperados
ESPRI
Hd A, csnb free, Ed u.a, grå , 63,5 cm. 
E: NHSB2964503 Juno Klara v D Hoolhoeve Hd A

U: PKRI73481 Ife Blue De La Baie d'Adonis Hd A

Esprit träffade jag först gången på ett "bit o skydds" läger. Esprit var då 8 månader och jag/ vi (alla som var där ) blev helt mållösa. Denna unga hund visade ett mod, en nyfikenhet och en sån total balans i allt han utsattes för. Jag har faktiskt aldrig träffat en så välbalanserad hund, oavsett ras! Det var där o då jag bestämde mig för att han skulle bli pappa till min nästa valp. Nu 1,5  år senare uppfyller han de krav som ställs för avel, han har hunnit göra ett lysande MH, röntgat höfter o armbågar u.a, blivit tjänstehund (FV) , blivit selected i Holland med 19/20 på mentaldelen, gk vallanlagsprov samt Korad med 414 p.

 Esprit är en en hund som är genomsnäll, arbetsvillig, liten , snabb o smidig. Han matchar Stina ypperligt på många plan . Esprit är född grå eller blå som många säger. Då Stina är homozygot svart väntas det bara svartfödda valpar. Esprit kommer från Polen , hans pappa är från Holland och hans mamma är Fransyska. Hans föräldrar är röntgade med A och de 5 av hans syskon som är röntgade har A på höfterna. Esprit har 1:a pris startklass lydnad.

Intresserad av en O´Lydiavalp ?

Du som väljer att köpa valp hos oss är en aktiv person som vill jobba med din hund. Du behöver inte nödvändigtvis tävla men aktivering är ett måste. Vi ställer också som krav att ni Hd röntgar och Mh testar er hund. Gemensamt MH anordnas
Vi anordnar även träningsläger flera gånger om året och vill förstås hålla kontakten med våra valpköpare även däremellan. Vi finns där för er även efter leverans.
När du hämtar din valp vid 8 veckors ålder är den registrerad i SKK, vaccinerad, dolda fel försäkrad, avmaskad, och miljö-tränad . Den har åkt bil o gått i koppel. Är du intresserad slå en signal 0708863656 eller mejla minilsson@hotmail.com