Inga valpar planeras

Korad sph 3
 O´Lydia Ob-STINA-t
Hd A, csnb free SE55959/2013. Homozygot svart

Stina är en liten nätt tik med mycket temperament och även lite skärpa. Hennes största förtjänster är hennes arbetsvilja och lojalitet. Hon är en duktig specialhund men trivs även bra på lydnadsplan. Hon älskar att jobba !
Hon är otroligt kelen, lyhörd, smidig och lättmotiverad. Hon har en bra av o på knapp. Vi tävlar spår i elitklass och har certpoäng där samt agility där vi har fått pinne i både hopp och agility. Vi har även startat en lydnadklass som vi vann och fick ett första pris. Stina är korad med 398 p.
Stina är en hund som går "all in" i allt hon gör, vad det än gäller. Ta det lugnt är inte hennes måtto vilket ibland gör henne till en ganska jobbig hund - men otroligt charmig.

 Sel. Piezo des Travailleurs Barbus
Hd A, cnb free, eUfree, gentest class 1

VDH-BCD C7746. Homozygot svart

Piezo är en liten 4 årig hane som bor i Tyskland. Piezo har en för mej mycket intressant stamtavla där jag tidigare varit intresserad av att använda både hans pappa och hans mammas bror, så nu fick jag båda i ett. En kinder hund :)
Piezo har BT/VT dvs godkänt lydnadsprov och tränar för start i IGP och har gjort en mycket bra "mentaltest" han är även selectionee i Tysklad med 19/20 på karaktärstestet.
Så här säger Maurice om honom :
Piezo is a small (63cm) and smart dog who has a very friendly Character. At the same time, he is also a good sports dog (IPO) with a good will to please in Obedience. His companion Dog test was the best result of the exam. Sometimes he acts like a little princess.

Jag tar denna kullen för att jag själv vill ha en Valp efter Stina. Jag känner hennes fel o brister och vet hennes styrkor. Stina har en kull med Esprit som är 2 år där alla är riktigt bra hundar.  Samtliga valpar är röntgade och MH testade . Mer info under Olydiakullar Essen
Piezo har jag valt av många olika anledningar. Jag gillar att han är liten, att han inte har så mycket päls, hans "mentaltest", hans will to please, hans vänliga karaktär, men framförallt hans stam. I stamtavlan hittar jag flera hundar som jag följt länge, arbetande briarder som lämnat bra höfter. Piezo har liksom Stina livligt temperament så det blir nog inga stillsamma valpar och det är inte tanken, utan jag vill få fram aktiva briarder som passar den aktiva människan. Piezo kommer ur en kull på 10 valpar varav 9 är hd röntgade- alla med A. I Stinas kull är alla röntgade 5 A/B, 1 st C

Korad Sph 3 O`Lydia Ob-STINA-t

Piezo des Travailleurs Barbus

Intresserad av en O´Lydiavalp ?

Du som väljer att köpa valp hos oss är en aktiv person som vill jobba med din hund. Du behöver inte nödvändigtvis tävla men aktivering är ett måste. Vi ställer också som krav att ni Hd röntgar och Mh testar er hund. Gemensamt MH anordnas liksom träningsläger flera gånger om året. Vi vill förstås hålla kontakten med våra valpköpare även däremellan. Vi finns där för er även efter leverans.
När du hämtar din valp vid 8 veckors ålder är den registrerad i SKK, vaccinerad, dolda fel försäkrad, avmaskad, och miljö-tränad . Den har åkt bil o gått i koppel. Är du intresserad slå en signal 0708863656 eller mejla minilsson@hotmail.com