OM VÅR UPPFÖDNING

Min ambition är inte att ständigt ha en kull, eller ens planera en. Våra tikar är familjemedlemmar, de är mina tränings- kompisar och mitt stora intresse. Jag känner mina hundars förtjänster och även deras brister. Jag skulle aldrig ta en kull valpar efter någon tik eller hane där jag inte själv skulle vilja behålla en valp. Oftast är det efterfrågan som styr när ( eller  tävlingssäsongen ) kullen planeras . Hur tänker jag då ?
Friska hundar , alla våra valpar är Hd röntgade och jag strävar efter att hitta hanar som kommer från kullar med bra led-statistik. Sunda och friska för övrigt också.
Bra mentalitet; inga rädslor, skottfasta, öppna o positiva.
Fungerande arbetshundar; bra gripande, mycket motor,  uthållighet och en fungerande av och på knapp. 
Exteriört; en funktionsduglig kropp för arbete enl. standard

Valpkullen

Våra valpar föds i sovrummet, de växer upp i familjemiljö med tillgång till hela huset och trädgården. De får vänja sig vid alla ljud som finns i ett hem , människor , katter , hästar, dammsugare, och annat som hör vardagen till. 
Varje valp "tränas" individuellt från 4 veckors ålder; gripa, leta, inkallning ,sitt, inklickning  bla. De blir hanterade av oss och våra gäster, får hälsa på hästarna, åka bil osv.
De levereras vid 8 v,vaccinerade, avmaskade, registrerade i SKK samt besiktigade. 

Valpköparna

Du som köper valp hos oss , gör det för att du vill ha en hund att jobba med. Det betyder inte att du måste tävla , det räcker med att du aktiverar din hund så den är nöjd med livet. De linjer jag valt är inte några soffliggar hundar. Jag finns alltid som backup och hjälp om du vill ha den. Vi anordnar tränings helger med instruktör flera gånger om året,samt gemensamt MH. Valpköparna är min familj. 


Alla våra valpar är MH -testade och alla är röntgade. Flertalet är även korade och bruksmeriterade. Vi har Bruksuppfödardiplom,Korningdiplom & Bruksavelsdiplom