Välkommen till familjen O'Lydia

"Familjen " består förutom alla valpköpare, av mej - Mi Nilsson (innehavare av kenneln), min man Jan- ständig backup och hundpassare samt vår utflyttade dotter Felicia. I huset finns även katten Weasly och utanför islandshästen Snar.
Jag började mitt hundliv i slutet av 70-talet med en chow-chow. Jag gick valpkurs på brukshundklubben och blev fast i hunderiet. Några år efter utbildade jag mej till instruktör sedan, domare och  mentalbeskrivare . 
Första briarden var den svarta tiken Mariell de Marque Riffi-Refina född 1980. Hon blev rasens första  brukschampion och tjänstehund. Fiffi som hon kallades tävlade SM i spår -86 och -87 med sin husse Benke. 
Nästa briard var Gullgårdens Bianca och kom från Norge. Bianca blev Svensk utställnings och lydnadschampion samt godkänd elit spår. 
Eftersom Bianca hade spondylos bytte jag ras till en beardedcollie. Vi tävlade spår, lydnad, räddning och sök men eftersom Fritte var skottträdd så kom vi inte så långt. Det blev briard igen.

1992 kom Rio de Oro Gamine in i mitt liv och det var nu det började på allvar. Med Minne har jag gjort "allt". För Gamines tjänstehundspengar registrerade jag kenneln 1994, men först 1998 hade vi vår 1:a kull, - Oppvalparna., som Gamine var mamma till.

Nästa hund i familjen var en valp efter en kullsyster till Gamine, Rio de Oro Ruzzin . Ruzzin födde kennelns 2:a kull, -Uzz valparna våren-2003, och sin andra kull, Zmak-valparna i maj 2007, ur denna kullen behöll vi en svart tik- Zally ,eller Zalvia som hon heter i stamtavlan. Ruzzin blev 17 år och 3 månader.
2013 fick Zally en kull med 6 valpar. Alla svarta efter franska, schweiziska o svenska arbetslinjer med mycket bra HD statistik. Vi behöll en tik - Stina, som jag tävlar i elitklass spår och agility.
Stina fick en kull med 8 svarta valpar sommaren 2019, Ess - kullen.

Själv är jag utbildad mätningsingenjör men tyckte det var roligare med hundar och håller på med det på heltid i min butik o webshop -  jamihundsport.se         
Jag är utbildad instruktör, domare och mentalbeskrivare och tycker efter 40 år med hund att det fortfarande är lika kul med hundar och hundträning.