Bäst i test

18.07.2019

Idag har valparna varit ute från kl 6 till klockan 21 . Hoppas verkligen de är så trötta att de sover en hel natt. De är som tonåringar uppe på nätterna o sover på dagen, försöker febrilt ändra på detta . I natt vaknade jag vi 3.20 av att Escot klättrat över planket och kom intassande i sovrummet. Det var bara att stiga upp och börja proceduren, släppa ut valpar, torka kiss och be Stina tanka. Mannen var snäll nog och bege sig till garaget för att såga till en högre skiva så att ingen kunde ta sig över. 3.45 kröp vi ner i sängen igen. Då satte Escot igång och yla ! Han tyckte det var så orättvist att han inte fick sova i sovrummet att han höll på en hel timme . Grr….
Det blev någon timmes sömn tills det var dags för nästa pass och då är det Stina som håller på att svälta ihjäl, upp igen , mata , torka och släppa ut. När klockan är framåt 9 sover alla valparna .
Senare framåt kvällen gjorde jag den första individuella "testen" av valparna. Varje valp tas ut ensam tillsammans med mej på ett för dom okänt ställe. Jag vill se hur de beter sig utan flocken, följsamhet, ny miljö osv. Sen leker vi med en ny leksak , kamp, kong o godis. En del väljer kampen som belöning någon godis och lilla Esmeralda valde att gosa. Jag hann med hälften idag och hoppas hinna med resten i morron. Ska försöka göra detta varje dag resterande 2 veckor. Mycket ska hinnas med inte minst alla besökare som kommer och vill hälsa på valparna vilket de älskar. Det är nog det bästa de vet när de får bita nya människor i tårna :)