Lilla Broccoli finns inte mer

18.12.2021

Allting kan gå itu men ett hjärta kan gå i tusen bitar ....Idag har det varit en sån dag. Broccoli ( Bråcket) hade ett bråck av något slag, kanske en missbildning, på magen. Hon var en urstark valp när hon föddes och jag ville så gärna ge henne en chans. Frågade veterinären på Läckeby om det gick att sy och hon sa javisst och jag var givetvis beredd att ge henne den chansen. Allt gick bra men i natt så vaknade jag av att hon gnydde. Hon hade rejält ont och låg hopkrupen. Jag satt med henne i knät invirad i en filt och hon kändes lugnare. Efter ett tag la jag ner henne i valplådan till Stina. Stina var orolig över henne , hon blir alldeles förtvivlad när valparna gnyr. Stina gjorde vad hon kunde för att hjälpa men när morronen kom så var det inte mycket liv kvar och kl 8 tog hon sitt sista andetag. Så fruktansvärt sorgligt en stor fin tik med så mycket kämpaglöd som bara försvann. Jag var beredd på att det kunde hända , men ändå så hjärtskärande. 

Dagen när vi kom hem från Läckeby så låg det en liten fågel utanför, fortfarande vid liv. Jag tog in den hade den i handen , den piggnade till lite grann och jag tänkte genast på den döda valpen som plockades ut när de snittade Stina - hen var med oss i fågeln. Fågeln fick ligga i valparnas kartong ute, den begravdes idag tillsammans med Broccoli i trädgården.
 Jag åkte ut i skogen, vid havet och försökte få luft, hjärtat sprängde. Nu känns det lite bättre jag har fått prata om det och att skriva- det hjälper.
Nu har jag bestämt att det är nog med tråkigheter och istället fokusera på de 4 underverken o deras fantastiska mamma istället.