Valptest

06.02.2022

Idag kom Johnna hem till oss för att göra valptest. Testet går ut på att se hur valparna reagerar i främmande miljö och med personer de inte tidigare träffat. Man startar med att släppa in valpen ensam i ett rum där den normalt inte vistas. Sen tar man tiden till först gnäll och sen tiden till första skrik.
 Ingen av valparna sa något! Efter det går en för dom okänd person in i rummet och ställer sig. Man vill då se hur valpen reagerar. Eftersom valparna inte var ett dugg upprörda över att bli lämnade ensamma var heller inte personen en "räddare i nöden ". De gick alla lugnt fram och kollade tills personen pratade med dom då blev de glada och sa hej tbx. Sen var det en liten boll som rullades iväg - här tar man tiden tills valpen följer efter- vilket alla gjorde direkt. Sen lektes det mer med bollen . Alla tog upp den och en kom tillbaka med den, de andra lekte själv i närheten av personen. Ingen gick iväg. Sen blev det test av en stor figur i detta fallet en jättepluto. Inga konstigheter där heller alla var framme o smakade på "Pluto".  Nästa moment är dragkamp. Alla valparna gillar att kampa , Sockan skakade trasan och röd gjorde det extra mycket, Spira och Spiff kampade utan skak . Efteråt ville alla att leken skulle fortsätta.
Det var nöjda o glada valpar som lämnade rummet med en riktig egoboost.
På eftermiddagen åkte vi till skogen brevid skjutbanan där alla for som stollar och jag måste erkänna att jag inte hade riktig koll, inkallningen fungerade sådär. Vi hade tur att de sköt på skjutbanan så fick de höra skott också.  Nu har de åkt bil 4 gånger, ingen kräks men jag tror inte de älskar det- än. Vi får träna mer.