VALP-BLOGGEN 2019

Ny identitet !

12.06.2019

Idag har alla valparna fått nya halsband i olika färg så att både jag och ni ska kunna följa dem lättare. Det är nystädat i lådan och alla är vägda . Bra viktökning på samtliga.

4 dagar

11.06.2019

Valparna växer så det knakar och mamma Stina vakar över dem. Hon har väldigt svårt att släppa sina små barn och tycker att det bästa vore att flytta ut dom till hemlig ort ( läs jordhåla).
Men idag var hon med på en 30 meters långpromenad ! Det tar sej :)

Nu när alla valparna är räknade, vägda och märkta upptäckte jag att vi hade 3 hanar ! De 2 sista som föddes gjorde det när jag slumrat till och sen när jag upptäckte att det var 8 istället för 6 st , ja då låg de 2 bland de andra omöjliga att skilja från de som kommit tidigare. Jag hade...

Den 7 juni födde Stina 8 st svarta välmående valpar efter en lång dag. När jag lyckats räkna alla och kolla kön visade det sig att det var hela 6 st tikar och 2 st hanar. Rena drömkullen då det var flest tikar tingade. Så alla ni som väntat på en Stina valp kan äntligen få en. Så glad för...

Esprit var och tävlade på UEBB i Malmö i helgen. Samtliga briardklubbar i Europa var inbjudna. På fredagskvällen var det lydnad där Stinas syster Elle blev klubbmästare med Esprit som 2:a . Båda med 1:a pris. Under lördagen o söndagen var det utställning och selectionee . Esprit fick excellent på utställningen och maxbetyg 20/20 på mentalbanan.

Magen Växer

02.06.2019

Magen växer så det knakar, 22 cm på 3 veckor ! Stina har även ökat rejält i vikt, 8 kg vilket är 29 procents viktökning. Tidigare på ultraljudet såg vi 4 st på ENA sidan undrar hur många som låg på den andra?